De juiste machines voor iedere klus

Wanneer je baan machines omvat, moet je met de juiste machines voor de juiste banen werken. Hoe duur en geavanceerd een machine ook is, hij is nutteloos als hij niet wordt gebruikt voor het werk waarvoor hij bedoeld is. Je kunt bijvoorbeeld geen CNC-draaibank gebruiken om staal of andere materialen te buigen. De juiste machine voor de buigklus is de CNC-afkantpers. Dus als je een buigklus hebt, dan moet je op zoek naar een kantbank te koop. CNC zelf staat voor computer numerieke besturing en is een algemene term die in de productie wordt gebruikt om elke machine te beschrijven die door een computer wordt bestuurd. Over het algemeen zijn er 3 machines voor verschillende klussen: cnc-afkantpersen, cnc-draaibanken en boormachines.

CNC-draaibank

CNC-draaibanken worden gebruikt om onderdelen uit stafmateriaal te snijden. Dit proces kan met of zonder gereedschap worden uitgevoerd, afhankelijk van het onderdeel dat wordt gemaakt. Het snijgereedschap heeft een roterend mes dat op zijn plaats wordt gehouden door een gereedschapshouder, terwijl het stafmateriaal op zijn plaats wordt gehouden door een spantang aan het ene uiteinde en een spankop aan het andere uiteinde. De computer stelt dit werkstuk in en bepaalt waar het moet beginnen met zagen, hoe diep het moet gaan voordat het van richting verandert en hoe het stopt nadat de klus is geklaard. Dankzij de computer kan een CNC draaibank elke klus nauwkeurig uitvoeren. Dit is ook de reden waarom het een van de meest populaire machines wordt, vooral omdat het snijden van metalen een veel voorkomende klus is. Je kunt deze machine dus verwachten in elke moderne werkplaats die je bezoekt.

CNC kantpers

CNC-afkantpersen worden gebruikt om plaatwerk in een gewenste vorm te buigen. De componenten van de machine omvatten de hydraulische cilinder, de achteraanslag en de samengestelde tafel die het materiaal bevat waaraan wordt gewerkt. Voor je ontwerp moet je de lengte en breedte van je stuk in de computer invoeren, die vervolgens al deze metingen naar de machine zal overbrengen om ervoor te zorgen dat het correct past wanneer je het buigt. Zodra je al deze informatie hebt ingevoerd, kun je je drie-assige bedieningselementen gebruiken om de stoter te verplaatsen en je plaatwerk te buigen. Dankzij die eigenschappen buig je elk plaatwerk met precisie. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het hebben van een of twee plaatwerk met verschillende afmetingen en vormen.

Boormachines

Boormachines zijn veelzijdig en gebruiksvriendelijk, daarom zijn ze populair in winkels van elke omvang. Als je met een kleine winkel werkt of freelance werk doet, kan het hebben van een paar verschillende maten boormachines je tijd en geld besparen wanneer je gaten moet maken in verschillende delen van objecten van verschillende afmetingen. Grotere winkels zullen ook boormachines gebruiken, maar omdat ze meer gespecialiseerde machines bij de hand hebben en hun werk vaak ingewikkelder is dan kleinere winkels, zullen ze op zoek gaan naar grotere apparatuur zoals verticale CNC-bewerkingscentra die meerdere functies tegelijk kunnen uitvoeren .