De vijf cadeaus die het snelst op Marktplaats staan

Het hoort helemaal bij onze Nederlandse cultuur: “Cadeaus geven”. Er zijn jaarlijks dan ook vele gelegenheden waarbij we volop worden aangemoedigd cadeaus voor onze kennissen en geliefden aan te schaffen. Maar juist hierom kunnen we soms ook met de handen in het haar zitten. Want hoe lastig is het om bij al deze gelegenheden wéér met een origineel cadeau te komen? Neem bijvoorbeeld “Vaderdag”: Je vader dan tóch maar weer een voetbalblad geven? Lees hieronder voor 5 verschillende gelegenheden welk fout cadeau je vooral níet hoeft te kopen.

Bruiloft: Interieur items

Voor het pasgetrouwde echtpaar willen we vaak net iets te enthousiast meedenken. We geven ze “Prachtige interieur items”, vinden wij tenminste. Helaas maak je als gast van de bruiloft geen deel uit van het huwelijk zelf en is het voor de tortelduifjes wel zo leuk om hun eigen huisje in te richten. Een bijdrage aan de uitzet doen is natuurlijk wel altijd een goed idee!

Verjaardag: Douchegel

En dan vooral die hele zoete exotische geur die tante huppeldepup geweldig vindt ruiken. Hier hoeven we niet veel meer woorden aan vuil te maken, volgens mij.

Vakantie: Souvenir beeldjes

Als je de magie van Rome van dichtbij meemaakt, dan wil je toch niets liever dan het Colosseum in je rugzak mee naar huis nemen om het aan je vrienden en familie te laten zien. En dat kan dus. Op toeristische locaties kun je (dure) beeldjes van historische publiekstrekkers kopen om de magie van het moment met je geliefden in het thuisland te delen. Trap daar niet in, want moederlief is niet in Rome geweest. Belandt dergelijke prullaria vanwege sentimentele waarde misschien niet op Marktplaats, dan belandt het binnen geringe tijd alsnóg wel boven op zolder.

Kraamvisite: Kleding en bad eendjes

Een fout cadeau wat je kunt geven aan kersverse ouders en hun pasgeboren kroost: bad eendjes. Het ziet er allemaal leuk en schattig uit en je denkt het bad plezier van de baby te hebben vergroot maar in feite heb je het tegenovergestelde gedaan. Bad eendjes blijken namelijk een enorme bron van bacteriën te zijn. Het gaat in dit geval om het slechte materiaal waarvan bad eendjes gemaakt worden (polymeren) in combinatie met het (warme) kraanwater. Het zorgt voor het ultieme klimaat voor bacteriën om te groeien. Yikes.

Kerst: Een nieuw huisdier

Konijnen, kittens, puppy’s en zelfs paarden worden cadeau gedaan in de gulle maand december. Veel mensen schijnen toch een beetje verblind te worden door de kerstverlichting en zodra deze van de huizen wordt gehaald wordt de realiteit weer onder ogen gezien. De aanschaf van een huisdier is een serieuze keuze. Doe geen huisdieren cadeau en voorkom verwaarlozing of onnodige verhuizing van levende dieren.