Dit mag niet missen tijdens je vakantie

Vakantie is de perfecte tijd om te pronken met je strandlichaam! Maar omdat er zoveel verschillende stijlen bikini’s beschikbaar zijn, kan het moeilijk zijn om uit te zoeken welke het beste bij je past. Of je nu op zoek bent naar iets dat je rondingen laat zien of iets dat je een beetje meer dekking geeft, er zijn genoeg opties om uit te kiezen. Met de juiste bikini kun je er op vakantie op je best uitzien. In dit artikel laten we je zien hoe je de beste bikini voor je vakantie kiest. We bekijken de verschillende beschikbare stijlen, hoe je de juiste maat kiest en hoe je je look kunt verfraaien voor dat extra beetje flair. Dus, maak je klaar om een plons te maken met de perfecte bikini voor je vakantie!

Overzicht van verschillende bikinistijlen

Er zijn vier basis bikini stijlen: de bandeau, de bikini high waist, het bikinitopje en de Braziliaanse bikini. De bandeau is de meest eenvoudige stijl, zonder rugdekking. De Bikini high waist is de meest populaire stijl. Het bikinitopje is een halter stijl die je borsten omhoog houdt en de Braziliaanse bikini heeft geen rugdekking en biedt extra dekking aan de voorkant. De andere factor om te overwegen is het materiaal van de bikini. De meest voorkomende materialen zijn: 

  • Nylon: Nylon bikini’s zijn ideaal voor watersporten omdat ze snel drogen als ze nat worden. Ze zijn ook extreem duurzaam. 
  • Zijde: Zijde is een luxe materiaal, maar ook het duurst. Het droogt snel, staat goed bij de meeste lichaamstypen en is comfortabel om te dragen. 
  • Lycra: Lycra bikini’s zijn ideaal voor vrouwen met rondingen. Ze zijn rekbaar en gaan lang mee.

Tips voor het kiezen van de juiste maat

Bij het winkelen voor een bikini kan het gemakkelijk zijn om de eerste maat te nemen van bijvoorbeeld de bandeau bikini die je past. Dit kan echter leiden tot een slechte pasvorm en een onflatteuze look. Volg deze tips om de juiste maat bikini te kiezen: 

  • Meet uzelf eerst op. Dit geeft je een nauwkeurige maat waarnaar je moet zoeken bij het winkelen voor een bikini. Zoek vervolgens een winkel met een grote selectie bikini’s. Zo heb je meer kans om een bikini te vinden die goed past. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van de juiste maat, vraag dan een medewerker om hulp. 
  • Pas vervolgens verschillende stijlen. Bepaalde stijlen passen beter bij verschillende lichaamstypes dan andere. Om de beste stijl voor je lichaam te vinden, probeer je verschillende bikini stijlen om de beste pasvorm te vinden. Vergeet niet dat de juiste maat niet alleen gaat over hoe de bikini in het algemeen past. Het gaat er ook om hoe hij jou specifiek past.

Tips om je look te verbeteren

Naast het kiezen van de juiste stijl, snit en kleur voor je lichaam, zijn er nog een paar tips om je uiterlijk te verbeteren wanneer je een bikini draagt. Ten eerste, zorg ervoor dat je bikini schoon is. Een vuile bikini ziet er niet alleen onaantrekkelijk uit, maar kan ook schadelijk zijn voor je huid. Veeg je bikini af met een schone handdoek of was hem in de wasbak voordat je hem aantrekt. Ten tweede, zorg ervoor dat je bikini in goede staat is. Als het stiksel loslaat of de stof versleten is, is het misschien tijd voor een nieuwe bikini. Vergeet tenslotte niet dat accessories elke bikini look kunnen verbeteren. Accessoires kunnen van alles zijn, van kleurrijke armbanden tot zonnebrillen en parasols. Accessoires zijn een geweldige manier om een beetje extra flair aan je look toe te voegen, vooral als je geen grote fan bent van felle en heldere kleuren.