Heerlijk ontspannen in de sauna

Sauna staat bekend als een geweldige vrijetijdsbesteding voor starters in Finland en Zweden. Het is echter een praktijk geworden die over de hele wereld bekend is. Er zijn ook verschillende soorten sauna’s op de markt, van de traditionele sauna tot de infrarood sauna. Hoewel elk type sauna zijn eigen voor- en nadelen heeft, zijn de voordelen die het kan bieden aan degenen die ontspannen in de sauna nog steeds hetzelfde. Dit zijn de 3 belangrijkste voordelen van ontspannen in een sauna

Het biedt gezondheidsvoordelen

Eerst en vooral kan ontspannen in een sauna gezondheidsvoordelen bieden, zoals het verminderen van het risico op hartaanvallen en beroertes. Onderzoek heeft uitgewezen dat na een sessie van 30 minuten in de sauna je bloedcirculatie met 30% toeneemt en je hartslag rond de 150 slagen per minuut komt. Dit is veel lager dan wanneer je op maximaal tempo loopt. Het helpt ook om pijn te verlichten door endorfines te verhogen, de spierfunctie te verbeteren en zweten aan te moedigen. Het wordt dus aanbevolen om een ​​sessie van 30 minuten in een sauna te hebben om je gezondheid te verbeteren. Dit is ook de reden waarom veel mensen thuis een sauna hebben.

Het kan je helpen om gewicht te verliezen

Ten tweede kan een sauna je helpen om af te vallen. De warmte van de sauna zorgt voor waterverlies door transpiratie. Een studie toont aan dat 20 minuten in de sauna ongeveer 100 calorieën bij mannen en 80 calorieën bij vrouwen verbrandt. Na een maand veelvuldig gebruik te hebben gemaakt van de sauna, kun je tot 5 kilo vet per week verliezen. Omdat je vet verliest maar geen spiermassa, zal je metabolisme ook na je sessie hoog blijven. Zo verbrand je de calorieën niet te snel en komen ze ook niet snel terug als je weer minder eet dan normaal. Deze therapie is gebruikt door veel mensen die met succes aanzienlijk zijn afgevallen. Dus het voordeel van afvallen met behulp van een sauna is algemeen bekend zelfs zodanig dat een sauna synoniem is met afvallen.

Het geeft je een goede tijd met vrienden of families

Ten slotte kunnen sauna’s een activiteit zijn die wordt gedeeld met vrienden en familieleden. Zelfs al is het gewoon wat zitten kletsen terwijl je ontspant in een warme omgeving, het is een plezierige tijd die je met andere mensen doorbrengt waardoor je je beter voelt. Je kunt verhalen delen en samen plezier hebben. Sauna is ook een geweldige plek om te socializen en te netwerken. Door een sauna leer je mensen beter kennen, zeker als de saunasessie voor langere tijd duurt. Bovendien zorgt de hitte van de sauna ervoor dat mensen gaan zweten, waardoor ze via hun poriën gifstoffen afgeven. Door het zweetproces komen gifstoffen vrij die in het lichaam worden opgeslagen om mensen gezonder en mooier te maken. Door een goed gesprek te hebben met mensen om je heen, merk je niet eens dat je veel tijd in de sauna hebt doorgebracht. Op die manier hoef je niet op het horloge te blijven kijken en te wachten tot de sessie van 30 minuten is afgelopen. Dus als je thuis een sauna hebt, zou het leuk zijn om je vrienden of andere familieleden uit te nodigen om van al die voordelen te profiteren door regelmatig wat tijd in de sauna door te brengen.