Punten waarop je moet letten bij het kopen van een appartement

Sta je op het punt om een appartement te kopen, dan is dit natuurlijk groot nieuws. Hopelijk heb je wel rustig de tijd genomen om de staat van het appartement te controleren. Maar hoe doe je dat als je een leek hierin ben? Als je de technische kennis hebt om de staat van een gebouw te controleren, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Maar ook als dat niet het geval is, is er een andere manier om het voor elkaar te krijgen. Om dit te doen kun je een bouwtechnische keuring laten uitvoeren. Uit zo een keuring rolt er een bouwkundig rapport uit. Deze geeft je meer inzicht over de staat van het appartement. In het verlengde hiervan enkele tips waarop je moet letten bij het kopen van een appartement.

Hoe verhouden de kosten zich?

Bij het kopen van een appartement ziet de koper graag dat de kosten verdeeld worden. Binnen het domein van een appartement zijn er openbare ruimten aanwezig. Deze ruimten moeten onderhouden worden en hiermee gaan er kosten gepaard. Voor wat betreft de onderhoudswerkzaamheden kun je denken aan reparaties en schoonmaakwerkzaamheden. Als koper is het dan goed om te weten of de kosten worden gedeeld en welke deze zijn. Doet er een situatie zich voor waarbij er een bouwtechnische keuring gedaan moet worden, dan wil je als koper graag dat de kosten hiervoor gedeeld worden onder de bewoners.

Wat is de staat van het appartement?

Zoals eerder in de inleiding aangegeven is het belangrijk om als koper op de hoogte te zijn van de staat van het appartement. Dit is namelijk belangrijk omdat je op de eerste plaats moet weten wat voor gebouw je overneemt. Niets is zo lastig als je achteraf opgezadeld bent met een gebouw die technisch niet voldoet aan de kwaliteitsstandaarden. Een bouwtechnische keuring is een manier om precies te weten hoe het hiermee staat.