Welke bloem geef je nooit aan een vrouw?

Bloemen en vrouwen

Dit artikel schrijf ik omdat ik zelf ervaring heb met bloemen geven aan een vrouw. Bloemen en vrouwen. Met alle respect voor de vrouwen, maar bloemen zijn net zo apart als vrouwen. Er zijn zoveel verschillende soorten vrouwen, maar ook heel veel verschillende bloemsoorten. En dan is het voor een man nu nét de kunst om de juiste bloem voor een vrouw uit te zoeken en niet om met een boeketje met foute bloemen aan te komen.

Hulp van een bloemist

Tegenwoordig stap ik een bloemenwinkel binnen en vraag aan de bloemist om een mooi boeketje samen te stellen. Vaak zie je al diverse mooie boeketjes staan en als je haast hebt koop je snel zo’n boeketje met geurende bloemen. Maar weet jij veel of er foute bloemen tussen zitten. De bloemist vraagt dan voor wie de bloemen zijn. Het is al een kunst om degene goed te beschrijven waar je de bloemen voor wilt kopen, maar uiteindelijk kun je een goede omschrijving geven en de bloemist maakt een prachtig fris boeketje. Neem het grapje van de bloemist: “heb je iets goed te maken”, voor lief, reken af en snel je naar degene toe om de bloemen te overhandigen. Mocht degene het boeketje toch niet best vinden kun je altijd nog een excuus verzinnen dat de bloemist dit heeft samengesteld.

Foute bloemen

Welke bloemen zijn dan fout zal je jezelf afvragen. Dat is inderdaad een goede vraag, want wat voor je partner of (schoon)moeder als fout word gezien, kan juist door een andere vrouw als goed beschouwd worden. Gladiolen worden meestal niet gewaardeerd. Rozen lijken afgezaagd en worden ook niet altijd gewaardeerd. De klaproos is zeker een afrader. Helemaal fout! Deze roos zie je vaak bij de dodenherdenking, dus fout als je hiermee aankomt. Je moet zeker goed uitkijken dat je geen begrafenisboeketje meeneemt voor je schoonmoeder, dat word zeker niet gewaardeerd. Crysanten zijn ook mooie bloemen die geluk en gezondheid uitstralen. Die worden zeker niet als foute bloem gezien.

Mocht je vergeten zijn welke bloemen precies favoriet zijn, en breng je toch de verkeerde bloemen mee, dan word deze fout je meestal gauw vergeven. Het bewijs dat je haar niet vergeten bent en met bloemen aankomt maakt meestal alles goed. Vrouwen vinden het romantisch als een man uit het niets bloemen voor haar meeneemt. Breng je dan toch de juiste bloemen mee, dan sta je er goed op en krijg je zeker bonus punten!