Woodstock polyurethaan gietvloeren – mooi, veerkrachtig en functioneel

Het gebruik van polyurethaan gietvloeren. 

Vloeren zijn een belangrijk onderdeel in huis, omdat ze voor een groot deel de uitstraling bepalen. In het verleden werd er een vloerbedekking gebruikt. Vloerbedekking doet wel warm aan, maar wordt snel vuil. Je ziet dat het nog wel gebruikt wordt, maar veel minder dan vroeger. Om toch een warme vloerbedekking te gebruiken is men hout gaan gebruiken. Massief hout is mooi, maar wel kostbaar. Daarom wordt er nog op veel plaatsen voor laminaat gekozen. Laminaat is veel verbeterd, maar toch is er lang gezocht naar een vervanger en gevonden in de vorm van gietvloeren. Gietvloeren worden tegenwoordig vaak in woningen toegepast. Door de ervaring die er is opgedaan in het gebruik ervan bij bedrijven wordt het tegenwoordig veel in woningen gebruikt. In bedrijven worden over het algemeen epoxy-gietvloeren gebruikt, omdat het niet alleen hygiënisch is, maar ook bestand is tegen allerlei zuren.


Polyurethaan gietvloeren.
Voor gietvloeren in woningen wordt hoofdzakelijk polyurethaan PU gebruikt. Het is een materiaal soort die warm aandoet, verend en elastisch is. Ook heeft het materiaal de eigenschap dat het over een vloer gelegd kan worden waar een vloerverwarming aanwezig is. De gietvloer is in praktisch allen RAL- kleuren verkrijgbaar. Daarom kan het in een woning gebruikt worden met een moderne uitstraling, maar ook bij een klassiek ingerichte woning. Ook voor de industriële uitstraling is een dergelijke gietvloer zeer geschikt. De gietvloeren van tegenwoordig worden zoveel gebruikt, omdat ze onderhoudsarm zijn, maar ook kleurvast en waterdicht. Omdat ze waterdicht zijn worden ze vaak in keukens en badkamers gebruikt. Doordat een gietvloer naadloos wordt gelegd geven ze in een woning een open uitstraling.

Een polyurethaan vloer in een kinderkamer.
Kinderen zullen bijzonder graag spelen op een gietvloer van polyurethaan. Het voelt op zich niet koud aan en het is een elastische vloer. Dat houdt in dat als een kind speelgoed op de vloer laat vallen het niet snel stuk zal zijn. Ook is het materiaal geluidsabsorberend. Dat heeft het voordeel dat als je kind boven in zijn kamer aan het spelen is je geen last zult hebben van het geluid dat hij produceert. Heb je in het hele huis vloerverwarming dan speelt je kind zeer graag op de gemakkelijk schoon te maken vloer.

Het leggen van de gietvloer.
Er wordt gezegd dat je gemakkelijk een gietvloer zelf kunt aanbrengen. Ondanks dat het niet moeilijk is, is het verstandig om hem door een vakman aan te laten brengen. Er moeten voor het leggen alle oneffenheden uit de vloer worden gehaald en vervolgens is de volgorde van de handelingen belangrijk. Door hem te laten leggen door een vakman kun je, als er iets niet goed zou zijn, er zeker van zijn dat het kosteloos wordt verholpen. Je hebt dan een gietvloer waar je vele jaren plezier van zult hebben.